Spring naar de inhoud
cultuur in de omgeving van

“DE KWETSHAGE”

Permekemuseum

Permeke’s oeuvre mag dan beklemmend donker zijn, zijn modernistische huis en zijn uitgestrekte tuin zijn dat allerminst. Vandaag, een flinke tachtig jaar later, doet “De Vier Winden” nog steeds vooruitstrevend modern aan. Voeg daarbij het simpele feit dat zowat de hele Permeke-catalogus zich hier laat bewonderen en je begrijpt dat dit een absolute must is. De collectie wordt nog aangevuld met werken van Frits van den Berghe, Floris Jespers en Pierre Devos. Klein kunstliefhebbers kunnen er ook hun verjaardagsfeestje vieren met een jeugdatelier en pannenkoeken.

Natuurcentrum Beisbroek

In het Natuurcentrum Beisbroek kunnen bezoekers op een actieve en speelse wijze hun kennis en inzicht over de natuur scherpen en testen aan ruim 40 interactieve standen: vragen- en combinatiespellen, computerquiz, ruiken, voelen, horen. Een ideaal uitje voor het hele gezin dus!

Romeins Archeologisch Museum

In Oudenburg trokken de Romeinen het enige Belgische kust-castellum op, wat de plaats tot één van de oudste sites van ons land maakt! Het Romeins Archeologisch Museum (RAM) laat je via reconstructies, maquettes, computersimulaties en archeologische vondsten grondig kennismaken met dit castellum en zijn bewoners. Er is ook een landschapstuin bij waar je je kan wagen aan Romeinse spelletjes. Daarnaast is er ook het Bezoekerscentrum Sint-Arnoldus en de Sint-Pietersabdij, waar je de geschiedenis van de voormalige abdijsite ontdekt. Geniet daarna, in het museumcafé of op het mooie terras met zicht op het park, van een koffie of een streekbiertje St-Arnoldus met een plakje Sint-Arnolduscake.

The Bruges Beer Experience

Altijd al meer willen weten over de rijke Belgische biercultuur? Dan is The Bruges Beer Experience zeker iets voor jou. Je komt hier alles te weten over de meest boeiende facetten van bier met alle zintuigen en op een leuke interactieve manier. Voor de kleinsten (5-12 jaar) is er ook een kidstoer. Naast het museum is er ook een bar met uitzicht op de markt waar je geniet van maar liefst 16 bieren van het vat. Afsluiten doe je in de shop, waar je alles kan verkrijgen van bierpakketten tot bijpassende t-shirts en glazen.

Volkskundemuseum

Deze in Brugge gerestaureerde, 17de-eeuwse eenkamerwoningen herbergen onder meer een klas, een hoedenmakerij, een apotheek, een suikerbakkerij, een kruidenier en een authentiek slaapkamerinterieur. Op de bovenverdieping kun je een fraaie kantcollectie bewonderen. Elke eerste en derde donderdag van de maand (tenzij dit een feestdag is) kunnen zoetekauwen een demonstratie van de ‘spekkenbakker’ bijwonen. Even verpozen kan in herberg De Zwarte Kat en in de tuin waar je op het terras enkele oude volksspelen kunt uitproberen.

Torture Museum De Oude Steen (Foltermuseum)

In het mooi gerestaureerde, waarschijnlijk oudste stenen gebouw in Brugge ontdek je een uitzonderlijke collectie foltertuigen en leer je bij over de geschiedenis van de rechtspraak, bestraffing en foltering. Het doet je nadenken over de middeleeuwse controverse tussen goed en kwaad, en hoe justitie destijds continu balanceerde op de grens tussen geweld en gerechtigheid.

Groeningemuseum

Het Groeningemuseum serveert een gevarieerd overzicht van de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse primitieven. Daarnaast bewonder je ook neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en heel wat naoorlogse moderne kunst.

Brugge

Brugge is een stad die je recht in het hart treft. Een plek op mensenmaat, maar nooit helemaal te doorgronden. Groots geworden door haar geschiedenis en bekroond met het Unesco-label van Wereld erfgoedstad. Middeleeuws mysterieus, ongegeneerd bourgondisch, en al eeuwenlang een wereldstad.

nl_BENederlands (België)